Garderobsrensning hos Tan by Klara - Style AcademyStyle Academy

Garderobsrensning hos Tan by Klara

Ibland behöver man ta ett lite större omtag om sin garderob, och då kan det vara skönt att ta professionell hjälp, eller bara ta lite stöd av en vän för att komma igång ordentligt.

Vi kilade hem till Klara Elvgren (TanbyKlara) och hjälpte henne komma underfund med vad hon kunde satsa på att behålla, vad hon ska skänka vidare, och vilka luckor hon har i garderoben.

Rensningen hos Klara tog flera timmar, men vi gick också grundligt igenom plagg för plagg. Om du inte har så mycket tid så kan du dela upp din rensning i flera steg.

Här kan du kika vidare på hur rensningen hos Klara gick till – hur många hoodies hade hon egentligen? Är Klara en vaneköpare som köper samma grejer om och om igen?

Några av våra bästa tips för att komma igång och rensa din garderob:

Gå igenom kategori för kategori

När du sätter igång så kan det underlätta om du börjar med att gå igenom en kategori i taget. Det kan innebära att du börjar med att gå igenom dina jeans, och sedan går du vidare till T-Shirts, byxor, toppar & blusar, etc. På så sätt blir inte rensningen övermäktig och du kan dela upp den över flera dagar.

Skapa tre högar

När du rensar så kan det vara bra att skapa tre högar

Sälja – För alla plagg som du inte använder och inser att du inte kommer att använda. Det ligger ofta många felköp i denna hög, plagg som du köpt utanför din grundstil eller som inte passar dig färgmässigt. Många av plaggen har kanske fortfarande lappen kvar!

Skänka/återvinna – Plagg som tex är trasiga (som ej går att laga) eller plagg som är så gamla att dom inte längre går att sälja vidare. Dessa plagg kan du antingen skänka vidare via någon organisation, eller så finns det ofta insamlingsplatser i butikskedjorna där du kan få en värdecheck när du lämnar in gamla tyger/plagg.

Skräddaren – I denna hög lägger du plagg som du fortfarande älskar, dom är rätt i stil och färg men formen är inte helt rätt. Ta med dessa plagg till din skräddare och se om ni kan fixa så att plagget passar dig igen!

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!