Rebecka - Stylist - Style AcademyStyle Academy

Rebecka – Stylist

Vem är Rebecka Rosengren? 

En 22 årig tjej från Kalmar, som har ett stort modeintresse och älskar att få utlopp för sin kreativitet. På fritiden håller jag just nu gärna på med nya syprojekt, lagar mat och fikar med vänner. Samt innan rådande pandemi : upptäcker världen!

Vad pluggade du i gymnasiet?

Först pluggade jag Samhälle-Samhälle. Men andra året bytte jag till Media! 

Vad gör du nu för tiden? 

Jag har nyligen pluggat klart en kurs i färglära på textilhögskolan i Borås! Nu jobbar jag som content creator, det är helt enkelt att man skapar material till företags instagram samtidigt som jag även jobbar med mina egna sociala kanaler. Är även mitt uppe i att söka mig vidare inom stylistyrket!

Har sett att du bloggar, vad får man läsa om på din blogg?

På min blogg får man ta del av mycket mode! Outfits, olika shoppingtips och trendspaningar. Smink och skönhet är också ett stort intresse hos mig så det får man också läsa en hel del om. Men även en inblick i mitt liv och min vardag!

Vilken bakgrund har du och varför gillar du mode? 

Jag har växt upp med en väldigt modemedveten och inspirerande mamma! Hon sydde egna kläder som ung och har alltid haft ett intresse för mode. Vilket verkligen har smittat av sig på mig! Älskade dagarna då vi åkte in till stan och shoppade tillsammans, eller när jag hade catwalk för henne i vardagsrummet haha!

Mode är ett sätt för mig att få utlopp för mig kreativitet och uttrycka mig utan ord. Jag följer inte en viss stil, utan klär mig efter humör och vad jag tycker är snyggt! Mode är kul helt enkelt!!

Finns det någon eller något som inspirerar dig lite extra?

Jag suger åt mig inspiration vart jag än befinner mig och kan inspireras av det mesta! Det kan vara en person på stan, mina vänner, ett uppslag i en tidning eller en kändis.

Vad kan du inte vara utan i din garderob? 

Skinnjackan!! Ett otroligt tidlöst och användbart plagg.

När kom du på att du ville bli stylist? 

Genom jobbet med mina sociala medier har jag fått möjlighet att modella i kampanjer för olika företag och under plåtningarna har jag fått en inblick i jobbet bakom kameran. Det var där mitt intresse för stylistyrket startade!

Vad var det med stylistyrket som lockade dig?

Under plåtningarna har jag fått se hur personer som jobbar med styling fått utlopp för sin kreativitet och dröm om att få jobba med mode. Då tänkte jag, där vill jag också vara! Sen har jag även sett utmaningarna jobbet ger och att det inte är så glamoröst som många tror. Vilket gör mig peppad!

Vad är ditt drömuppdrag? 

Oj så svårt! Men har alltid drömt om att styla inför galor och tv-program! 

Vad har du för framtidsvisioner, inom modebranschen? 

Mina framtidsvisioner inom modebranschen är att den ska bli mer hållbar, det handlar om att återanvända tyger och tänka mer på vilka konsekvenser som modeindustrin skapar för människor! Detta fick vi lära oss mycket om på kursen.

Hur kommer det sig att du valde just styleacademy? Vad fick dig att vilja gå vår utbildning? 

Jag har haft ögonen på Styleacademy ett bra tag innan jag sökte och anledningen till att jag just valde denna utbildningen var för dels för dess goda rykte! Men också för att jag fick en så bra magkänsla när jag gick in på hemsidan och läste om deras mål och visioner med kursen. Tänkte direkt, här vill jag gå!

Vill du berätta lite om vad du fick lära dig under vår utbildning?

På dessa 6 måndagarna fick vi lära oss massor! Allt från grundstilar, kroppstyper, modehistoria, färg karaktärer till hur man tar hand om kläderna på bästa sätt och hur man ska tänka mer hållbart. 

Vad var det bästa med utbildningen? 

Det bästa med utbildningen var helt klart att jag fick träffa personer varje vecka som delade samma intresse som jag. Men också all kunskap jag fick med mig och alla föreläsare man fick träffa! Älskar att Style Academy lagt ner så mycket tid på att bjuda in intressanta och relevanta gäster som exempelvis Sara Biderman, Ann Sköld, Swedish Fashion Council mm.

Vad har du tagit med dig efter utbildningen? 

Så så mycket! Jag har tagit med mig fina vänner, mycket kunskap, erfarenhet och ett bättre självförtroende inom mode. 

Vilka skulle du tipsa om att gå vår utbildning? 

Har ni ett brinnande intresse för mode och har en dröm att bli stylist eller personal shopper, sök! Ni kommer inte ångra er. 

Hur hittade du vår utbildning? 

Via instagram!

Följ Rebecka på:

Instagramkonto: @Rebeckarosengren

Blogg: http://nouw.com/rebeckarosengren

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!