Felicia - Personal Shopper - Style AcademyStyle Academy

Felicia – Personal Shopper

Felicia är tjejen som jobbat i New York, släppt sitt egna smyckesmärke Nomi design och nu blivit diplomerad stylist via Style Academy. Efter kursen, flyttade hon tillbaka till Manhattan, där hon jobbade med sina smycken och sin pojkväns klädmärke Grand Le Mar. Idag är hon en del av Rosenrummet. 

Välkomna till ett samtal om jobbet som stylist på NK Personal shopping

Bild: Felicia Ahlberg

Hur startades ditt intresse för styling? 

Jag har alltid haft ett intresse för styling, men framförallt för kläder. Det har varit intressant sedan jag var liten. 

Hur kommer det sig att du ansökte till Style Academy? 

Jag har velat jobba med kläder och styling sedan barnsben, Innan jobbade jag inom resturang och kände att jag ville få in min fot i modebranschen på något sätt. Under corona var det många företag som inte rekryterade, så jag fick hitta en annan väg in. Det var då jag hittade Style Academy, och kände direkt – dit söker jag. 

Du har jobbat hos oss på Rosenrummet som Personal Shopper, vill du berätta lite om det? 

Jag avslutade min utbildning på distans i New York, där jag jobbade med min pojkvän och hans klädföretag. Eftersom Yasmine (Coordinator på Style Academy) också bott där, hade vi lite kontakt under tiden. Jag sa att jag var tillgänglig hela sommaren och gärna hjälper till på personal shoppingen. Sammanträffande nog, behövdes det hjälp och därefter gick allting väldigt snabbt. 

Dagen efter fick jag komma in och se hur stylisterna jobbar. Jag fick följa med Nina från start till slut. Snabbt därefter tog jag min första kund, och sedan dess har jag jobbat på Rosenrummet. Jag har gjort lite allt möjligt, tagit kunder och assisterat. 

Vad lärde du dig ifrån din första kund, som du tog med dig till nästa? 

Det är viktigt att vara lyhörd och vara på alla småsaker som kunden nämner. Allt ifrån ’’jag är ute efter en klänning med smala band’’ eller ’’jag vill inte ha v ringat’’. Jag upplever att såna saker lätt faller mellan stolarna under intervjun. Man måste vara observant på de små sakerna som kunden faktiskt är ute efter eller inte alls vill ha. Så man inte står i provhytten och inser att ’’juste hon ville ha smala band, och jag har bara långärmade klänningar’’.  

Vad tycker du har varit roligast med att jobba på Rosenrummet? 

Det roligaste var att få testa på att jobba som stylist inom branschen. Det är väldigt kul att man snabbt får facit ifall man gjort ett bra jobb eller inte. Med det menar jag, om du har en kund i provhytten som faktiskt handlar någonting. Om inte annat är det väldigt kul att få höra att kunden sätter på sig ett plagg som den själv aldrig hade satt på sig, men känner sig bekväm och fin. Sedan tackar för att den aldrig hade kunnat hitta just det på egen hand. 

Förutom att få jobba som personal shopper, så får man jobba med kläder och lära känna alla varumärken. Vilket både är kul om du fortsätter som stylist eller för sitt egna nöje.

Hur var det att få plocka på NK? 

Väldigt lyxigt! Jag har inte jobbat som stylist på något annat sätt än som personal shopper på NK, men jag kan tänka mig att det nästan är lite bortskämt. Alla varumärken är samlade på samma ställe och man kan bara gå och peka på det man vill plocka ner. Till skillnad från ifall man jobbar som stylist inför en plåtning, där man behöver kontakta företag och plocka från olika butiker. Det förarbetet slipper du, då du endast går upp på en avdelning. Det känns både lyxigt och bortskämt att jag fick chansen hoppa in i det med en gång.

Man får också upptäcka en hel del nya varumärken. Man får som en intensivkurs om vad de har att erbjuda, priser, passform och mycket mer.

Vill du precis som Felicia, utbilda dig till stylist? Style Academy kommer ge dig både grunderna för modestyling och det kreativa ögat för att lyckas inom modevärldenLäs mer eller ansök idag! 

Varmt välkommen till Style Academy

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!