Highlights från NYFW 2022 - Style AcademyStyle Academy

Highlights från NYFW 2022

En modevecka i efterdyningarna av en pandemi.

New York Fashion Week är i full gång och kanske har även ditt flöde fyllts av härliga street-style bilder från ett kallt Manhattan. Även om modeveckan idag har utvecklats till ett perfekt ställe att visa upp sig på så ligger fortfarande grunden i de härliga och nytänkande visningarna. Med ett fullspäckat schema från den 11e till den 16e februari så har vi sett bland annat Helmut Lang, Christian Siriano, Ulla Johnson, Coach, och Michael Kors. Här samlar vi några highlights från NYFW 2022 samt hur det är att arbeta som runway-stylist.

Som stylist är det ett enormt jobb att assistera vid en visning. Vissa stylister har specialiserat sig på Runway Styling, eller Runway Dressing som det också kallas. När de stora modehusen håller visningar så är det ofta ett flertal stylister som hjälps åt under visningen, medans mindre märken får nöja sig med en stylist som får göra allt.

”You have a couple people who do bags, a couple people who do shoes, a couple people who do jewelry, a couple who do knitwear, a couple people who do leather,” Levy says, referring to those people whose job it is to pull and match specific accessories and determine fits. ”Whereas [for a smaller brand,] we literally do everything ourselves, across the board.”

The Zoe Report

Stylistens roll är att hjälpa till att förmedla och stärka varumärkenas stil under visningen. Det kan handla om väldigt subtila hjälpmedel men som ändå skapar en look som publiken förknippar med varumärket. Även om designern eller creative directorn har det absoluta beslutet i sina händer så är det en väldigt viktig roll att vara med och styla under en modevisning.

Under pandemin har många modemärken fått anpassa sig till en digital version av modevisningar, och det håller i sig även i år där vissa har haft digitala shower, medans andra välkomnat publik på plats igen. Här kommer några av våra absolut highlights från NYFW 2022!

För att lära dig mer om hur det är att jobba ’behind the scenes’ på modeveckorna – ansök till del 2 av The Style Academy.

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!