Unga talanger: Nensi Dojaka - Style AcademyStyle Academy

Unga talanger: Nensi Dojaka

Unga talanger: Nensi Dojaka

28-åringen är pristagaren av LVMH-priset 2021 för bästa designern och är anledningen till att sheer och mesh är centralt i alla modehus kollektioner 2022. Nensi Dojaka släppte sin första kollektion 2017 och har redan satt sitt namn på kartan för en lång tid framöver. 

Nensi Dojaka fick chansen att, under sin master från Central Saint Martins i London, sälja sina kollektioner på wholesale jätten Ssense hemsida. När hon var färdigutbildad 2019 hade hennes verk redan blivit uppmärksammade.

Du känner igen Nensi Dojaka utifrån de bruna och svarta meshtygerna som är ihoplappade precis så att de mest privata kroppsdelarna är täckta. Fyllt av detaljer utstrålar skapelserna en extremt lyxig och handgjord känsla, där det inte finns en tvekan om att plagget är handgjort och unikt. Idag bär Zendaya, Hailey Bieber, Bella Hadid och Dua Lipa hennes genomskinliga, lingerieliknande tröjor och klänningar. 

Nu säljs klänningarna för 30 000SEK och är ofta slutsålda med FarfetchMatchesFashionLuisaviaroma och Selfridges som återsäljare. För tillfället är Dojaka fortsatt bosatt i London där hon fortsätter att köra full fart framåt. 

Nu säljs klänningarna för 30 000SEK och är ofta slutsålda med FarfetchMatchesFashionLuisaviaroma och Selfridgessom återsäljare. För tillfället är Dojaka fortsatt bosatt i London där hon fortsätter att köra full fart framåt. 

För mer information: 

@nensidojaka

Klicka här för att läsa om Highlights från New York Fashion Week

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!