FAQ - The Style Academys FAQStyle Academy

FAQ

Här i The Style Academys FAQ du få svar på några av de vanligaste frågorna som vi får hos oss på The Style Academy. Vill du gå en stylistutbildning men vet inte riktigt vad du kan jobba med? Undrar du vilka föreläsare vi har? Vad kostar kursen?

Om du inte hittar svaret på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare. Du kan även läsa mer om oss här!

Kontakt: info@rosenrummet.se

Om du är intresserad av både Personal och Fashion Styling kan du välja att gå del 1 i båda kurserna. På detta sätt får du grunderna inom båda ämnena.

Kursen kostar 47 500kr inkl moms. Du kan välja att delbetala avgiften, betala direkt, eller om du har ett företag så kan vi fakturera avgiften. Inga andra kostnader tillkommer, du får allt material du behöver för kursen hos oss.

Vi håller alltid en intervju med alla som ansöker hos oss för att säkerställa att kursen är rätt för just dig.

Alla förkunskaper och erfarenhet är meriterande men inget krav, det viktigaste är att du har ett brinnande intresse för ämnet.

Läs mer om våra antagningskrav till Style Academy här.

Modebranschen och detaljhandeln är just nu i en stor förändringsfas.

Ett av de starkaste konkurrensmedel som finns är just nu är service som Personal Shopping, både vid personligt möte med kund men även online. Modebranschen har fler olika inriktningar för stylister och med en större digital efterfrågan på content öppnas även fler möjligheter för stylister att få spännande uppdrag och arbeten.

Flera av våra tidigare elever jobbar idag inom Personal Shopping på bland annat NK, Åhlens, H&M, NAKD och Zalando men även som Stylister inom TV och musikbranschen, och Styling för influensers och onlinehandeln. Style Academy ger dig möjligheten att utvecklas inom ämnet Personal Shopping och Styling och få ett försprång in i branschen.

Många av våra tidigare elever på Style Academy har gått vidare inom branschen och jobbar idag med olika delar av modeindustrin. Några av våra tidigare kursdeltagare arbetar idag med Personal Shopping och Styling på bl.a. NK, Åhlens, H&M, NAKD, Zalando och PR byråer.

Kursen ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter i branschen och en bra inblick i hur våra föreläsare jobbar inom sina områden. Några av våra tidigare elever arbetar idag som frilansande stylister för olika projekt som tex musikvideos, omslagsfotograferingar, och personal shopping uppdrag.

Vi har även hjälpt elever att få möjlighet att assistera på bland annat Melodifestivalen, Modevisningar, kollektionsfotograferingar, och Netflixproduktioner.

Kursledare Lisa Rogalin går igenom flera av de grundläggande ämnena som grundstilar, färglära, kroppsformer. Under kursens gång tar vi in flera olika gästföreläsare som också går igenom ämnen modehistoria, hållbarhet, Styling som yrke, och Make-up.

Du kan antingen fylla i vår intresseanmälan under fliken Ansökan, eller så kan du mejla oss direkt på info@rosenrummet.se. Vi bokar sedan en tid för intervju över telefon eller på plats hos oss på NK Personal Shopping.

Här finns alla våra kontaktuppgifter:

Rosenrummet by Invited AB, Nordiska Kompaniet, NK 180, 111 77, Stockholm

info@rosenrummet.se | 073 970 11 61 |

Ja, du kan alltid förkorta din delbetalning och betala in allt direkt om du skulle vilja eller om du vill betala mer (extraamortera) en månad så går det också bra.

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!