Personal Stylist & Fashion Stylist - Style AcademyStyle Academy

Personal Stylist & Fashion Stylist

Startdatum Personal Styling 18 september, Fashion Styling 10 november

Ansök här

Ta nästa steg i din karriär hos oss på The Style Academy

Drömmer du om en karriär i modebranschen men vet inte riktigt var du ska börja? Älskar du mode men ser inte karriärmöjligheterna tydligt framför dig? Vi på The Style Academy har lösningen för dig med våra kombinationskurser Personal Styling och Fashion Styling.

Personal Styling-kursen ger dig alla grundkunskaper du behöver för att börja jobba med privatpersoner. Vare sig det är som Personal Shopper eller om du vill använda dina kunskaper inom inköp, marknadsföring, content creation, så har du grunderna att stå på efter den delen av kursen. Vi lär dig om grundstilar, färglära, kroppsformer, modehistoria, make-up, och mycket mer.

Fashion Styling-kursen ger dig basen för att börja arbete professionellt med styling inom TV, magasin, röda mattan, e-commerce m.m. Vi går igenom ämnen som arbetsroller, modemagasin, modeveckor och organisationer, designers, fotografer och mycket mer. Du får även flera praktiska workshops och övningar.

Startdatum hösten 2023: 18 september & 10 november
Kurslängd: 70h lektionstid för dubbelkurs, ca 12h eget arbete per delkurs.
Dag och tid: Måndagar 10:00-17:00
Plats: NK Personal Shopping, NK Stockholm – delar går att ta online
Huvudlärare: Lisa Rogalin & Linnea Stensland
Kursmaterial: Ingår
Kursavgift: 90 000kr, kan delbetalas via Klarna eller Svea Ekonomi, eller 47 500kr per kurs

Ansök här

  Har du tidigare erfarenhet eller utbildning inom mode, skönhet, styling, make-up, eller hår?


  Våra föreläsare

  Ta del av de bästa i branschen

  När man går kurserna Personal Styling och Fashion Styling så får du tillgång till många av våra föreläsare. Vi bjuder in de bästa i branschen för att ge våra elever en bred bild av hur branschen fungerar idag, och aktuell kunskap från några av de bästa i branschen. Några av de som föreläst hos oss tidigare är: Sara Biderman, Jenny Rosén, Sebastian Hammarberg, Susanna Strömqvist, Sara Sadeghi.

  Läs mer om våra föreläsare här

  Hos oss på The Style Academy får du möjlighet att lära dig av några av de bästa föreläsarna i branschen!

  Kurslängd: 35h lektionstid per kurs, ca 12h eget arbete per kurs.
  Dag och tid: Måndagar  & fredagar 10:00-17:00
  Startdatum Personal Styling: 18 september, 2023
  Startdatum Fashion Styling: 10 november, 2023
  Plats: NK Personal Shopping, NK Stockholm – delar av kursen går att gå på distans
  Huvudlärare: Lisa Rogalin & Linnea Stensland
  Kursmaterial: Ingår
  Diplomering: Personal Shopper/Personal Stylist & Fashion Stylist

  Personal Styling:

  I denna kurs går vi igenom grunderna för dig som vill jobba med personal shopping och personlig styling. Vi kommer bland annat att gå igenom:

  • Grundstilar
  • Kroppsformer
  • Färglära
  • Modehistoria
  • Klädvård och hållbarhet
  • Styling
  • Garderobsplanering
  • Make-up

  Fashion Styling:

  Denna kurs går igenom grunderna för dig som vill jobba professionellt med styling inom tex TV, magasin, m.m. Vi kommer bland annat att gå igenom:

  • Arbetsroller
  • TV-styling
  • Editorial Styling
  • Designers
  • Modehistoria
  • PR byråer och presslån
  • Modeorganisationer
  • Bygg din portfolio

  När du väljer att gå två kurser så ges en rabatt på sammanlagt 5000kr. Totalsumman för två kurser är 90 000kr.

  Kursavgiften på varje kurs är 47 500kr ink moms per del om du väljer att endast gå en del.

  Om du önskar kan du välja att delbetala kursavgiften via Klarna eller Svea Ekonomi, med du kan även betala med företagsfaktura.

  Om du önskar delbetala kursavgiften så måste du vara minst 18 år, vara fri från betalningsanmärkningar, och vara skriven i Sverige sedan minst ett (1) år tillbaka.

  Inga andra kostnader tillkommer för kursen.

  Företag

  Om du önskar få kursavgiften fakturerad till ditt företag, meddela oss detta vid din ansökan eller kontakta oss för mer information på info@rosenrummet.se

  Vår kurs kommer att ge dig en bra grund att stå på inför din karriär inom mode. Att utbilda sig hos oss på The Style Academy börjar med att du skickar in en ansökan. Därefter kommer vi kontakta dig för att boka in en uppföljande intervju. Intervjun tar ca 30 minuter du får möjlighet att berätta mer om dig själv, dina erfarenheter och dina framtidsplaner men även ställa frågor till oss.

  Vi ser att ett starkt modeintresse är den viktigaste egenskapen för dig som vill gå utbildningen. Tidigare erfarenheter är meriterande men inget krav.

  Vi har ett begränsat antal platser till varje kursstart och vi håller stor vikt vid att grupperna ska vara dynamiska, utvecklande, och nytänkande. Nätverket som du får med dina kurskamrater är en viktig del av processen och vi ser gärna att gruppen håller kontakt även efter avslutad utbildning.

  Urval till kursen sker löpande så passa på att skicka in din anmälan till nästa kurstillfälle redan idag.

  Vad våra tidigare elever säger om oss

  ”Man får lära sig hur viktigt det personliga mötet är, att det faktiskt är en individ som du ska ganska nära inpå. Man får lära sig ödmjukheten att ha mot kunder”
  Emma Glittmark – Stylist
  "Det roligaste var att få testa på att jobba som stylist inom branschen. Det är väldigt kul att man snabbt får facit ifall man gjort ett bra jobb eller inte. Med det menar jag, om du har en kund i provhytten som faktiskt handlar någonting."  Felicia Ahlberg– Stylist/personal shopper
  "Det bästa med utbildningen var helt klart att jag fick träffa personer varje vecka som delade samma intresse som jag. Älskar att Style Academy lagt ner så mycket tid på att bjuda in intressanta och relevanta gäster som exempelvis Sara Biderman, Ann Sköld, Swedish Fashion Council mm."

  Rebecka Rosengren – Influencer/Stylist

  Don't miss out!

  Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!