Fashion Styling - Style AcademyStyle Academy

Utbilda dig till Fashion Stylist

The Style Academy Fashion Styling är en kurs för dig som vill arbeta och utvecklas som stylist. Du får lära dig grunderna om hur branschen fungerar, du får en inblick i vad du behöver veta som stylist när du arbetar med bland annat fotograferingar, TV styling och röda mattan, men även hur du kan använda teorierna inom styling för att utveckla ditt arbete som stylist med privat och offentliga personer för att bygga deras garderober och varumärken.

Vi tittar också på hur du kan bygga upp din egen portfolio och vad som kan vara viktigt att tänka på för att ta sig fram i branschen. Du behöver inga förkunskaper för att ansöka till denna utbildning, men vi ser gärna att du har ett starkt intresse för modebranschen, och all erfarenhet är meriterande.

För oss är det viktigt att utbildningen är både teoretisk och praktisk så att du även får öva på det vi lär ut. Vi lägger stor vikt vid en stark förankring i modebranschen med inspiration och kunskap från noga utvalda, kunniga och aktuella föreläsare. Utbildningen lanserades första gången under våren 2022.


Kurslängd: 35h lektionstid per delkurs, ca 12h eget arbete per delkurs.
Dag och tid: Fredagar 10:00-17:00
Startdatum del 1: 10 november 2023
Startdatum del 2: Mer information kommer
Plats: NK Personal Shopping, NK Stockholm
Huvudlärare: Lisa Rogalin & Linnea Stensland
Kursmaterial: Ingår
Diplomering: Fashion Stylist

Del 1

Denna kurs går igenom grunderna för dig som vill jobba professionellt med styling inom tex TV, magasin, m.m. Vi kommer bland annat att gå igenom:

 • Arbetsroller
 • TV-styling
 • Editorial Styling
 • Designers
 • Modehistoria
 • PR byråer och presslån
 • Modeorganisationer
 • Bygg din portfolio

Del 2

I denna fördjupningskurs dyker vi djupare inom ämnen för dig som vill utvecklas som stylist Vi kommer bland annat att gå igenom:

 • Trender
 • Starta eget & budgetering
 • Varumärkesidentitet
 • Hållbarhet
 • Vintage Styling
 • Kläders budskap
 • Kläder inom kultur och religion
 • Framtidens styling

Kursavgiften på Style Academy är 47 500kr ink moms per del.Om du önskar kan du välja att delbetala kursavgiften via Klarna eller Svea Ekonomi, med du kan även betala med företagsfaktura.

Om du önskar delbetala kursavgiften så måste du vara minst 18 år, vara fri från betalningsanmärkningar, och vara skriven i Sverige sedan minst ett (1) år tillbaka.

Inga andra kostnader tillkommer för kursen.

Företag

Om du önskar få kursavgiften fakturerad till ditt företag, meddela oss detta vid din ansökan eller kontakta oss för mer information på info@rosenrummet.se

Drömmer du om att jobba med mode men du vet inte riktigt var du ska börja? Vår kurs kommer att ge dig en bra grund att stå på inför din nya karriär inom mode. Att utbilda dig till fashion stylist hos oss på The Style Academy börjar med att du skickar in en ansökan. Därefter kommer vi kontakta dig för att boka in en uppföljande intervju. Intervjun tar ca 30 minuter du får möjlighet att berätta mer om dig själv, dina erfarenheter och dina framtidsplaner men även ställa frågor till oss.

Vi ser att ett starkt intresse för modebranschen är den viktigaste egenskapen för dig som vill gå utbildningen. Tidigare erfarenheter är meriterande men inget krav.

Vi har ett begränsat antal platser till varje kursstart och vi håller stor vikt vid att grupperna ska vara dynamiska, utvecklande, och nytänkande. Nätverket som du får med dina kurskamrater är en viktig del av processen och vi ser gärna att gruppen håller kontakt även efter avslutad utbildning.

Urval till kursen sker löpande så passa på att skicka in din anmälan till nästa kurstillfälle redan idag.

Många av våra tidigare elever på Style Academy har gått vidare inom branschen och jobbar idag med olika delar av modeindustrin. Några av våra tidigare kursdeltagare arbetar idag med Styling på bl.a. NK, Åhlens, H&M, NAKD, Zalando och PR byråer.

Kursen ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter i branschen och en bra inblick i hur våra föreläsare jobbar inom sina områden. Några av våra tidigare elever arbetar idag som frilansande stylister för olika projekt som tex musikvideos, omslagsfotograferingar, och personal shopping uppdrag.

Vi har även hjälpt elever att få möjlighet att assistera på bland annat Melodifestivalen, Modevisningar, kollektionsfotograferingar, och Netflixproduktioner.

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!