Personal Styling - Online - Style AcademyStyle Academy

Utbilda dig till Personal Shopper och Personal Stylist – online.

Utbilda dig till Personal Stylist online! The Style Academy Personal Styling är en utbildning som ger dig grundkunskaper och en inblick i hur det är att jobba med mode som personal shopper och personlig stylist. Du får en grundlig genomgång av de ämnen som du behöver för att kunna jobba som personal shopper och påbörja din karriär som personlig stylist efter avklarad utbildning. Vi lär dig om bland annat grundstilar, färger, kroppsformer, material, styling, hållbarhet och mycket mer.

För oss är det viktigt att utbildningen är både teoretisk och praktisk så att du även får öva på det vi lär ut. Samt håller vi en stark förankring i modebranschen med inspiration och kunskap från noga utvalda, kunniga och aktuella föreläsare. Utbildningen har sedan start varit mycket populär och utvecklas löpande för att ständigt vara aktuell.

Kursstart 25 september, 2023Ansök här

Läs mer om våra föreläsare här.


Kursen är uppdelad i två delar, Personal Styling del 1 och del 2. Del 1 går igenom de grundläggande ämnen du behöver för att börja jobba som Personal Shopper/Personal Stylist. Del 2 är en fördjupningskurs för dig som vill utveckla de kunskaper som du fått under del 1 och bredda dina kunskaper inom detta. Utbildningen avslutas med ett praktiskt och ett teoretiskt prov som måste bli godkänt för att du ska bli diplomerad.

Om du gått en tidigare utbildning hos oss på The Style Academy (mellan 2016-2021) så kan du välja att fördjupa dig genom att gå del 2.

Kurslängd: 35h lektionstid per delkurs, ca 12h eget arbete per delkurs.
Dag och tid: Måndagar 10:00-17:00
Startdatum del 1: 25 september, 2023
Startdatum del 2: hösten 2023
Plats: Distans
Huvudlärare: Lisa Rogalin & Linnea Stensland
Kursmaterial: Ingår
Diplomering: Personal Shopper & Personal Stylist

Del 1

I denna kurs går vi igenom grunderna för dig som vill jobba med personal shopping och personlig styling. Vi kommer bland annat att gå igenom:

 • Grundstilar
 • Kroppsformer
 • Färglära
 • Modehistoria
 • Klädvård och hållbarhet
 • Styling
 • Garderobsplanering
 • Make-up

Del 2

I denna fördjupningskurs dyker vi djupare inom ämnen för dig som vill utvecklas som personal shopper och personlig stylist. Vi kommer bland annat att gå igenom:

 • Herrmode
 • Nåla och ändra
 • Underkläder och BH
 • Starta eget & Marknadsföring
 • Klientlista
 • Garderobsplanering
 • Klädkoder
 • Fest & Bröllop

Kursavgiften på Personal Styling är 47 500kr ink moms per del. Om du önskar kan du välja att delbetala kursavgiften via Klarna eller Svea Ekonomi, med du kan även betala med företagsfaktura.

Om du önskar delbetala kursavgiften så måste du vara minst 18 år, vara fri från betalningsanmärkningar, och vara skriven i Sverige sedan minst ett (1) år tillbaka.

Inga andra kostnader tillkommer för kursen.

Företag

Om du önskar få kursavgiften fakturerad till ditt företag, meddela oss detta vid din ansökan eller kontakta oss för mer information på
info@rosenrummet.se

Drömmer du om att jobba med mode men du vet inte riktigt var du ska börja? Vår kurs kommer att ge dig en bra grund att stå på inför din nya karriär inom mode. Att utbilda dig till personal shopper och personlig stylist hos oss på The Style Academy börjar med att du skickar in en ansökan. Därefter kommer vi kontakta dig för att boka in en uppföljande intervju. Intervjun tar ca 30 minuter du får möjlighet att berätta mer om dig själv, dina erfarenheter och dina framtidsplaner men även ställa frågor till oss.

Vi ser att ett starkt modeintresse är den viktigaste egenskapen för dig som vill gå utbildningen. Tidigare erfarenheter är meriterande men inget krav.

Vi har ett begränsat antal platser till varje kursstart och vi håller stor vikt vid att grupperna ska vara dynamiska, utvecklande, och nytänkande. Nätverket som du får med dina kurskamrater är en viktig del av processen och vi ser gärna att gruppen håller kontakt även efter avslutad utbildning.

Urval till kursen sker löpande så passa på att skicka in din anmälan till nästa kurstillfälle redan idag.

Många av våra tidigare elever på Style Academy har gått vidare inom branschen och jobbar idag med olika delar av modeindustrin. Några av våra tidigare kursdeltagare arbetar idag med Personal Shopping och Styling på bl.a. NK, Åhlens, H&M, NAKD, Zalando och PR byråer.

Kursen ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter i branschen och en bra inblick i hur våra föreläsare jobbar inom sina områden. Några av våra tidigare elever arbetar idag som frilansande stylister för olika projekt som tex musikvideos, omslagsfotograferingar, och personal shopping uppdrag.

Vi har även hjälpt elever att få möjlighet att assistera på bland annat Melodifestivalen, Modevisningar, kollektionsfotograferingar, och Netflixproduktioner.

100% av våra elever skulle rekommendera kursen vidare.
100% av våra elever tycker att kursen har motsvarat deras förväntningar

Utvärdering enligt vår senaste kurssammanställning.

Don't miss out!

Håll dig uppdaterad om våra kurser och få nyheter om oss och modevärlden genom att följa vårat nyhetsbrev!